PersonelAlımıVar.Net

İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İstifa dilekçesi nasıl yazılır hepimizin merak ettiği bir konu. Dünya genelinde nüfusun büyük bir bölümü şehirlerde bir özel veya kamu şirketinde çalışmaktadır. Bazıları işinden oldukça memnun iken bazıları da işinden memnun değil. İşinden ayrılmak isteyen bireyler bu dilekçeyi hazırlamak zorundadırlar. Bu yazımızda istifa dilekçesi nasıl hazırlanır konusunu ele alacağız.

Dilekçe hazırlarken bazı önemli noktalar vardır. İlk olarak dilekçe hazırlamayı bilip bilmediğinizi kendinize sorun. Bilmiyorsanız internetten veya sitemizden öğrenebilirsiniz. Bu adımı tamamladıktan sonra işinizden ayrılmak istediğinizi çok nazik ve kibar şekilde dile getirmeniz gerekir.

İşinizden mümkün olduğunca olumlu bir şekilde ayrılamaya çalışın. Unutmayın ki ileride bu işe muhtaç kalabilirsiniz. İşten ayrılma sebebinizi başkalarına yada patronuna teşkil etmeyin. Zaten çoğu dilekçede neden istifa ettiğini yazmak gerekmez.

 

Dilekçeyi Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elinize kaleminizi aldınız ve dilekçenizi yazmaya başladınız. Başlığınız tabi ki istifa dilekçesi diye başlamaz. Çalıştığınız şirketin insan kaynakları diye başlamanız gerekir. Yapacak olacağınız her bir hitap cümlesinde kendinizin ve kimden bahsediyor iseniz o kişinin şirketteki unvanını  kullanın.

Daha sonra istifa edeceğinizi ve istifa edeceğiniz tarihi yazın. Başka bir işe girmek için işten ayrılıyorsanız ediyorsanız iş vereninizden referans olmasını isteyin. Bu işte sizi çalıştırdığı için iş vereninize teşekkür edin. Yani olabildiğince ayrılacağınız şirketten iyi hoş bir şekilde ayrılmaya çalışın.

Dilekçesinin son satırlarına geldiğinizde iş verene karşı çok kibar ve tevazu göstererek cümlelerinizi sonlandırmaya bakın. Unutmayın kibar olmaya çalışırken her hangi bir yalakalık belirtisi ortaya çıkaracak kelimelerden uzak durun. Bu duruma düşerseniz şirket içinde ki saygınlığınız yerle bir olur. Buda hiçbirimizin istemeyeceği bir felakettir. Dilekçenizin sonuna geldiğinizde isim soy isim ve imzanız istenmektedir. İmza atmadığınız taktirde dilekçeniz geçersiz sayılacaktır.

Bütün resmi kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi ad, soyad ve imzanızı dilekçenizin sol alt kısmına yazmanız gerekir. İşten ayrılma sebebiniz işinizi sevmemek ise bunu dilekçenizde belirtmeyin. Dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise istifa dilekçesini patronunuza elden veriyorsanız sitemli kızgın tavırlar ile değil gayet sakin ve anlayışlı tavırlar ile teslim edin. Örnek istifa dilekçesi için tıklayınız.

 

İstifa Dilekçesi Örneği


Tarih (Sağ Üst Köşe)

X ŞİRKETİ İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ

(Şirketinizin İnsan Kaynakları Biriminin Adını Yazın)

(İşe başlama tarihi ve bitiş tarihi yazarak dilekçeye başlayın) ../../… – ../../… tarihleri arasında iş yerinizde (Çalıştığınız meslek pozisyonunu yazın) güvenlik görevlisi olarak başladığım görevden (işten ayrıldığınız tarih) ../../… tarihi itibari ile ayrılmak istiyorum. Çalışma süresince emeğimin karşılığını her yönden aldığım için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

İstifa talebimin değerlendirilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

  • TC Kimlik No:
  • Ad Soyad:
  • Adres:
  • İmza:

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.