Dilekçe Nasıl Yazılır?
Dilekçe nasıl yazılır? Bunu bilmemiz gerekiyor ki dilekçe yazabilelim. Her şeyin kuralları olduğu gibi dilekçe yazmanın da kuralları bulunuyor. Çoğu konu hakkında dilekçe yazılabilmektedir.
Bir çok neden ile dilekçe yazmak istiyor olabiliriz. Artık her şey dilekçeler ile gerçekleşmektedir. Memnun olmadığımız şeyler olabilir, işten istifa etmek istiyor olabiliriz, kısacası hayatımızın her yerinde dilekçe lazım olmaktadır. Bu sebeple dilekçe nasıl yazılır bilmek her zaman yararımıza olacaktır. Dilekçe nasıl yazılır kısaca maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.
Yazması çok zor bir şey değil. Fakat bilinmesi gereken bazı şeyler bulunuyor. Dilekçe nasıl yazılır dil ve anlatım bakımından da bilinmesi gerekilen şeyler var. Bu sebeple maddeler halinde uyulması gereken kurallardan söz edeceğiz. Sizde bahsettiğimiz özellikleri göz önüne alarak dilekçenizi yazabileceksiniz. Değişik dilekçe türleri sayfamızdan paylaşılmaktadır. Dilekçelere bakarak örnek fikir alabilirsiniz. Bu şekilde kendi dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Bunun için ana sayfadaki Cv/Dilekçe bölümüne göz atmanızı tavsiye ederiz.
Dilekçe Yazımı Nasıl Olmalı?
Dilekçe yazımında dikkat edilmesi kurallar bulunuyor. Dilekçeler resmi bir işlem adına yazılıyor. Resmi olduğundan dikkatli ve düzenli şekilde hazırlanması gereken bir belgedir. Dikkat edilmesi gerekilen durumlar:
- Dilekçe resmi olduğundan bilgisayar çıktısı olmalıdır.
- Dilekçeler kısa metinler olmaktadır, fakat oldu ki 1 sayfa ile yetinemediniz arka sayfasına değil ek olarak başka bir sayfaya devam etmelisiniz.
- Sayfa düzenine dikkat etmelisiniz, sağdan soldan ve üstten eşit boşluklar bırakılmalıdır.
- Yazı boyutu(puntosu) 12 olmalıdır. Başlığın boyutu ise 14 olabilir.
- Dilekçede bir başlık olmalıdır, hangi kuruma yazıyorsanız oranın adı ile başlamalısınız. Örneğin okul müdürüne yazıyorsanız veya öğretmenler ile ilgili bir şikayetiniz varsa da okul müdürlüğüne vermeniz gerektiğinden ”Okul Müdürlüğüne” diye başlamalısınız.
- Dilekçenizde mutlaka tarih, adınız soyadınız, iletişim bilgileriniz, ve adresiniz bulunmalıdır.
- En sonunda imza atmayı unutmayınız.